Traditiegetrouw meren de sloepen af aan de steiger naast podium 1. Traditiegetrouw meren de sloepen af aan de steiger naast podium 1. Marcel Eilers

34 jaar traditie

Gratis, knus en verrassend. Inwoners en liefhebbers weten het natuurlijk allang: wie graag gratis geniet van spetterende live-muziek en verrassende artiesten bezoekt in het laatste weekend van augustus het Heineken Jazzfestival Hillegersberg. Vanaf vrijdagmiddag 30 juni tot zondagavond 2 juli vormt het dorpshart van Hillegersberg het swingend epicentrum van de 34ste editie van dit knusse muziekfestival.

Jazz, latin, blues, rock en méér
Ondanks de naam beperkt het festival zich zeker niet tot jazz alleen en bovendien wat is jazz? Wie op een jazzfestival rekent op een combo in het zure pak gehesen oudere mannen, die in ieder geval gewapend met piano, contrabas en sax, garant staan voor een rimpelloos setje 'standards', hoeft zich niet te vervelen. Maar ook fans van: vette funk, latin, blues, rock en zelfs dance zitten goed. Afgelopen jaren kon het publiek genieten van onder meer: power bob van Hans Dulfer, blues van Harry Muskee, jazz van Amina Figarova, latin van de New Cool Collective, dance van Moondance en rock van Earring-leden George Kooymans en Barry Hay.

Opmerkelijke namen
Jaar in jaar uit lukt het de organisatie opmerkelijke namen en combinaties te programmeren. Bluesveteranen, zoals ex-Livin' Blues zanger/saxofonist Nico Christiaanse of de bijna legendarische gitarist Eelco Gelling. Lee Towers met een jazzshow. 'Saxbeest' Boris van der Lek met gitarist Egon Verhoeven. Acteur en musicus Joris Lutz in diverse combinaties. Maar ook curiositeiten, zoals dit jaar de spannende jams tussen gitaarvirtuoos Eef Albers en de ritmesectie van de Golden Earring met Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk.

 

Promotiefilm

Promotiefilm Jazzfestival Hillegersberg

Festival weerbericht

weer 30 juni

Buienradar

Hillegersberg