Marcel Eilers

Marcel Eilers

Sitemanager, ontwerper, copywriter, fotograaf, gek van muziek en geboeid door social media.

Jun 28
Published in Service

Disclaimer

Ondanks de grote zorg een aandacht die besteed wordt aan het beheer van de website en social media pagina’s van Jazz Festival Hillegersberg, is het mogelijk dat de website en/of social media pagina’s onjuiste en/of onvolledige informatie bevat. Alle informatie is echter vrijblijvend zodat aan de gegevens op de website en social media pagina’s geen rechten kunnen worden ontleend.

Jazz Festival Hillegersberg en alle betrokken partijen zullen niet aansprakelijk zijn voor technisch of redactionele fouten of omissies die in deze website en/of social media pagina’s voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website, social media pagina’s of de links naar de websites van derden.

Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de Jazz Festival Hillegersberg website en social media pagina’s berusten bij Jazz Festival Hillegersberg. Het is niet toegestaan zonder toestemming van Jazz Festival Hillegersberg de informatie vermeld op de website of de social media pagina’s van Jazz Festival Hillegersberg te verveelvoudigen of openbaar te maken anders dan voor persoonlijk, niet commercieel gebruik.

Verwijzingen of hyperlinks naar andere sites welke niet het eigendom zijn van Jazz Festival Hillegersberg zijn enkel opgenomen ter informatie van de gebruiker van de sites. Jazz Festival Hillegersberg geeft geen enkele garantie noch aanvaardt zij enigerlei aansprakelijkheid met betrekking tot de inhoud van dergelijke sites.

Jun 27
Published in Nieuws 2019

Geluidsniveau goed op orde

Bij een beetje festival hoort een beetje geluid, niet te zacht maar zeker ook niet te hard. Omdat Jazzfestival Hillegersberg zich al jaren aan de geluidsnormen houdt, ziet de gemeente dit jaar af van de verplichte monitoring.

Jun 30
Published in Podium 3

Montis Goudsmit & Directie

Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. Een absolute killer combi zo bleek, dus tijd om vaker het podium te bestijgen. Tussen de festivals door wordt het debuut album opgenomen en deze verschijnt eind 2019.

Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyril Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis toert hij regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. Jarenlang bestormde hij energiek en inventief (inter)nationale podia met New Cool Collective en de Ploctones. In 2010 won Anton de VPRO / Boy Edgar prijs.

Drummer Cyril Directie is ook geen onbekende. Hij gaf heel Nederland drumles tijdens een uitzending bij DWDD maar hij is toch vooral bekend vanwege zijn spel bij o.a. de Dulfers, New Cool Collective, Kane, Total Touch, The Postmen en vele andere succesvolle acts.

Jun 28
Published in Podium 1

Dave Chavez

De Dave Chavez Band komt uit Jeneverstad Schiedam. Een trip langs Chicago, Texas, de Westcoast zonder vliegticket. Grote namen als Big Pete en Gene Taylor waren te gast bij deze band. de afgelopen jaren. Gitarist / zanger Dave Chavez is met zijn bandleden al meer dan 30 jaar bezig in de bluessceneen deze mannen spelen de blues zoals het gespeeld dient te worden. Eerlijk en recht in het gezicht.

Jun 29
Published in Podium 3

The Dutch All Stars Jazz Band

De band is gestart in 2000 en is sindsdien een graag geziene gast in jazzclubs, op festivals en bij andere culturele evenementen, zowel in binnen- als buitenland.
Met aanstekelijk enthousiasme brengen de bandleden een heel gevarieerd repertoire: New Orleans, Dixieland, Blues, Chicago-style, Mainstream, Swing,  Close Harmony Singing, Boogiewoogie,  etc. etc.
Hierbij zijn invloeden van Louis Armstrong, Fats Waller, Benny Goodman, Eddie Condon en vele andere jazzgrootheden herkenbaar.

Diverse tournees werden gemaakt naar festivals en jazz clubs in diverse landen van Europa.

Terecht kan worden gesteld dat “The Dutch All Stars Jazz Band” zeker tot één van de toonaangevende jazzformaties van Nederland kan worden gerekend.

De samenstelling van “The Dutch All Stars Jazz Band” ziet er als volgt uit:

Kuuk Griep - slagwerk;
Jacques Kingma - contrabas;
Jan Gombert - banjo, gitaar, piano;
Eelco van Velzen - trombone;
Hans Verheul - klarinet, saxen ;
Frans van Wasbeek - trompet, cornet, bügel, vocals en bandleader.

Jun 08
Published in Nieuws 2019

Verbraak en Van Bijnen in Tio Paco

Tio Paco presenteert vrijdag 28 juni van 18.00 tot 21.00: Verbraak en Van Bijnen, een virtuoos en humoristische muzikantenduo in roots/americana/bluegrass/new orleans-stijl.

In het dagelijks leven zijn de heren bandleden van o.m. Rob de Nijs, Freek de Jonge, Margriet Eshuijs, Point Quiet, Frans Bauer, Ralph de Jongh en Streetbeat Empire.

Bij Tio Paco in Hillegersberg kun je terecht voor de lekkerste tapas, montaditos & raciones. Dagelijks versbereide gerechten met uitsluitend de beste producten.

Jun 29
Published in Podium 1

Facet Fusion Band

De Facet Fusion band: vette jazz, funk, rock van hoge kwaliteit met gitarist Egon Verhoeven en saxbeest Boris van der Lek.

Promotiefilm

Promotiefilm Jazzfestival Hillegersberg

Festival weerbericht

weer 30 juni

Buienradar

Hillegersberg