May 21 Written by 

Drie dagen mooie muziek en prachtig weer

Op 28 juni tot en met 30 juni a.s. vormt de oude dorpskern van Hillegersberg het decor van het 35ste Facet Jazzfestival Hillegersberg. Het festival met meer dan jazz alleen is jaarlijks het grootste evenement van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en een van de grootste en misschien wel enige gratis festival van Rotterdam. Op de drie podia zijn circa 35 acts te zien, waaronder Back to Basic, VOF de kunst, Jules Deelder Jazz met Boris van der Lek en natuurlijk festivaltraditie Hans Dulfer. 


Het programma omvat een keur aan artiesten met uiteenlopende genres, naast klassieke en moderne jazz, blues, rock, funk, reggae en americana. Daarnaast: looporkesten en diverse kinderattracties. Het festival begint vrijdagavond om 17.00 uur. Op beide andere dagen is de aanvang 15.00 uur. Het eindigt op vrijdag en zaterdag om 23.00 uur op zondag tot 22.00. De toegang is gratis. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Gratis
De organisator van het jaarlijkse festival, Frans van Breemen, rekent over het gehele weekend net als voorgaande jaren op circa 20.000 bezoekers. Om het festival ook gratis te houden blijft de organisatie actief met het werven van sponsors. Natuurlijk is Frans heel blij met de trouwe en nieuwe sponsors ook spreekt Frans zijn dank uit naar de andere leden van de Stichting Jazzfestival Hillegersberg zoals zijn partner Anke van den IJssel, Norman Kester, Pieter de Graaf, Stephanie Kegreisz, Karin van Mourik, Marco Roodsant en Kevin Fransen.
 
Line-up
Opvallende namen in de voorlopige line-up zijn onder meer VOF de Kunst, Hans Dulfer, Joris Lutz, Kino Haitsma, Big Pete and the Implosions en Moondance! Daarnaast is er ook weer plaats voor oudgedienden waaronder de Facet Fusion Band en is er een podium gegeven aan een tribute band Joe Cocker Undercover. Jazz en variaties op jazz oa van Wolf Martini, Jules Deelder, Boris van der Lek, Licks and Brains en Blue Voice.

Eigen karakter
Er worden wel eens pogingen ondernomen om het festival in te lijven in een groter geheel, maar daar wil organisator Frans van Breemen niets van weten. Hij koestert het geheel eigen karakter van het festival met zijn overzichtelijke schaal, gratis toegang, karakteristieke Hillegersbergse sfeer.
De programmering stelt hij helemaal zelf samen en het regelen van de sponsoring doet hij helemaal zelf. Het groeit organisch naar iets moois toe. Begin februari is er nog weinig of niks. Is het nog maar de vraag of het doorgaat maar eind juni is er dan toch een programma dat klinkt als een klok. De programmering op de drie podia uitkienen is nog een heel werk. Muzikanten spelen vaak in meerdere bands en kunnen maar op één podium tegelijk zijn. Zo’n festival kost veel tijd en energie, maar Frans geniet ervan om het te zien uitgroeien tot steeds weer iets moois. En natuurlijk rekent hij op mooi weer zonder hoosbuien. “Als je dat niet doet, kun je niks meer organiseren. Dus uiteraard krijgen we drie dagen zon vanaf vrijdag 28 juni!”

Promotiefilm

Promotiefilm Jazzfestival Hillegersberg

Festival weerbericht

weer 30 juni

Buienradar

Hillegersberg