Marcel Eilers

Marcel Eilers

Sitemanager, ontwerper, copywriter, fotograaf, gek van muziek en geboeid door social media.

May 21
Published in Nieuws 2019

Drie dagen mooie muziek en prachtig weer

Op 28 juni tot en met 30 juni a.s. vormt de oude dorpskern van Hillegersberg het decor van het 35ste Facet Jazzfestival Hillegersberg. Het festival met meer dan jazz alleen is jaarlijks het grootste evenement van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en een van de grootste en misschien wel enige gratis festival van Rotterdam. Op de drie podia zijn circa 35 acts te zien, waaronder Back to Basic, VOF de kunst, Jules Deelder Jazz met Boris van der Lek en natuurlijk festivaltraditie Hans Dulfer. 

Jun 29
Published in Podium 3

Big Pete & The Implosions

Pieter van der Pluijm a.k.a “Big Pete” hoeven we hier in onze lage landen nauwelijks nog voor te stellen. Iedere bluesfan kent hem wel, hoofdzakelijk van zijn werk bij “The Backbones” een backingband die menige bluesartiest hier in Europa op tour van een uiterst professionele begeleiding voorzag. Voordien had de man al indruk gemaakt met zijn voortreffelijk mondharmonicaspel in de Lester Butler Tribute Band, waar hij om het zo te zeggen de plaats van Lester innam, te midden van enkele van de originele muzikanten die met Lester Butler speelden in zijn bands “The Red Devils” en “13” . Dit was een zo succesvol project, dat meerdere tours volgden met wisselende bezettingen plus een cd en live-dvd.Dit resulteerde in zijn eerste eigen band “The Strikes”, daarna enkele Backbones cd’s en onlangs de cd van zijn groep .M.O.C.T (Men Of Considerable Taste).

Jun 29
Published in Podium 3

The Dutch all stars jazz band

De band is gestart in 2000 en is sindsdien een graag geziene gast in jazzclubs, op festivals en bij andere culturele evenementen, zowel in binnen- als buitenland.
Met aanstekelijk enthousiasme brengen de bandleden een heel gevarieerd repertoire: New Orleans, Dixieland, Blues, Chicago-style, Mainstream, Swing,  Close Harmony Singing, Boogiewoogie,  etc. etc.
Hierbij zijn invloeden van Louis Armstrong, Fats Waller, Benny Goodman, Eddie Condon en vele andere jazzgrootheden herkenbaar.

Jun 29
Published in Podium 1

Licks & Brains

Sounds en grooves, daar gaat het om bij Licks & Brains. Een 18-man sterke bigband die Jazz, Funk, Soul, Hip-Hop en Latin weet te mengen tot een verfrissende mix. Dat allemaal onder leiding van Rolf Delfos, een van de beste alt-saxofonisten van Nederland. De band is bezig aan hun zesde album; ‘Electric Minds’, i.s.m. Bart Wirtz, Lucas Meijer, Oscar de Jong (Kraak & Smaak) en Eric Vloeimans. Ze hebben gespeeld van België tot China en van Zuid-Frankrijk tot Oegstgeest. 

Jun 28
Published in Podium 1

What the Frnk

What the FRNK is een vier-koppige Progressieve BluesRock band met Americana invloeden. Het indrukwekkende gitaarspel in combinatie met de sublieme en verrassende toetsen maken What The FRNK tot een interessante live band.

De band is geformeerd rondom frontman Frank Schurgers, die de gitaar en zang voor zijn rekening neemt. Orgel en de Rhodes Piano wordt gespeeld door Guus van Lankveld, drums door Jos Roosen en Basgitaar door Twan van Hoof. De historie van deze muzikanten gaat terug naar bands als Robin Who, Dreadlock Pussy en RockSoc.

Jun 29
Published in Podium 3

Edsel Juliet & La Banda Loca

Ondanks de kleine bezetting het geluid van een complete Latin-band. Edsel Juliet & La Banda Loca staan garant voor een avondje opzwepende Antilliaanse muziek, met een fors Trafassi-gehalte. Luchtige lol met een vette knipoog. Zweten is het motto: "Kom maar in de kring lekker ding".

Jun 28
Published in Podium 3

Remedy

Soraya en Wendy vormen sinds 2015 het zangduo Remedy. De meiden waren eenmalig te zien als de talenten van Berget Lewis in haar theatertour en zijn uitgenodigd door Team Berget om mee te gaan naar RTL Late Night, waar zij kort wat hebben mogen zingen. In 2017 heeft Remedy meegedaan met the blind auditions van The Voice of Holland seizoen 8. Dit was een bijzondere ervaring. Ze zijn zeer actief op Facebook, Instagram en YouTube. Zo posten zij regelmatig zangvideo’s, samenwerkingen met andere muzikanten, foto’s en vlogs waarin ze je meenemen op hun muzikale avontuur.


Remedy zingt in de genres pop, soul, funk en nederpop. 

Promotiefilm

Promotiefilm Jazzfestival Hillegersberg

Festival weerbericht

Buienradar

Hillegersberg