Facet Fusion Band ft Jules Deelder Marcel Eilers

Facet Fusion Band ft Jules Deelder

Rate this item
(45 votes)

De Facet Fusion band: vette jazz, funk, rock van hoge kwaliteit met gitarist Egon Verhoeven en saxbeest Boris van der Lek met als speciale gast de enige nachtburgemeester van Rotterdam: Jules Deelder.

De bijdrage van Deelder is uniek. Verhalend en dichtend speelt de oer-Rotterdammer, jazzfreak, historicus en alleskunner samen met saxofonist Boris van der Lek van de Facetband, high swing, fat basics, ballads and beats. Zeer apart is ook zijn invulling van de snaredrums in de nummers en die gelijke tred houdt bij zijn aparte persoonlijkheid.

Van der Lek en Verhoeven staan jaarlijks garant voor een spetterend optreden. Stevig sax- en gitaarwerk op solide fundering. Deze keer met toetsenist Marcelino Vishnudatt, bassist Lene teVoortwis en drummer Kees van Krugten. Boris van der Lek speelde met Brood, Hans Dulfer, Buddy Tate en Billy Mitchell. Gitarist Egon Verhoeven tourde onder meer met Van der Lek vele malen in Japan en over heel de wereld. Als vaste gasten op Hillegersberg Jazz brengen de mannen een stoere en rockende jazzshow vol virtuoze instrumentals.

Additional Info

  • Podium: Podium 1 - Aannemingsbedrijf E.J. Bouwmeester
  • Datum: Zaterdag 29 juni
  • Tijd: 15:00
  • Genre: Fusion

Media

More in this category: Hans Dulfer »

Promotiefilm

Promotiefilm Jazzfestival Hillegersberg

Festival weerbericht

Buienradar

Hillegersberg