Kino Haitsma

Rate this item
(5 votes)

De Nederlandse pianist Kino Haitsma schakelt als een kameleon tussen het theater - met Simone Kleinsma, Liesbeth List; de club - met DJ Roog, en het podium - Hans Dulfer, Bart Wirtz. Uitbundig en swingend, impressionistisch en overpeinzend; zijn unieke en veelzijdige stijl is beïnvloed door musici als Herbie Hancock en Frank Zappa, maar vooral ook Kino’s eigen(wijze) stijl.
 
Zijn eerste cd My Touch bevat negen eigen composities, uitgevoerd als pianotrio, zij het een trio met twee verschillende ritmesecties. Deze afwisseling zorgt voor een verrassend repertoire. Kino plaatst de piano niet steeds op de voorgrond als toetsen-virtuoos maar geeft veel ruimte aan zijn begeleiders. De cd is eclectisch: van groovy jazz-house naar zwoele ballades. Muziek voor het verstand, én voor de ziel.
Kino Haitsma begon met drums op zesjarige leeftijd, en twee jaar later met piano. Hij studeerde op het Rotterdams Conservatorium. In 1989 won hij de Pall Mall Swing Award. Hij ging naar New York, waar hij les kreeg van Kenny Werner, Jaki Byard en Bill Maze. Hij ging naar Cuba, waar hij de son cubano bestudeerde. Kino treed op op podia door heel Europa, de VS, Japan, Canada, Mexico en Cuba.

Bezetting:
Kino Haitsma - piano
Jeroen Vierdag - bas
Salle de Jonge - drums

Additional Info

  • Podium: Podium 2 - BEEQUIP
  • Datum: Zondag 30 juni
  • Tijd: 17:30
  • Genre: Fusion
More in this category: « MoonDance

Promotiefilm

Promotiefilm Jazzfestival Hillegersberg

Festival weerbericht

weer 30 juni

Buienradar

Hillegersberg