Liberati Quartet

Rate this item
(1 Vote)

Sinds de oprichting van het Liberati Quartet eind 2015 heeft de Rotterdamse viermansformatie een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Na het opbouwen van een repertoire van eigen composities, vooral geschreven door Edoardo Liberati, nam de band in het voorjaar van 2017 hun eerste EP “Upside Down” op.

Dat deze EP goed werd ontvangen bleek al snel uit het feit dat het kwartet enkele weken na het uitbrengen werd uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2017. In het jaar dat volgde speelde het Liberati Quartet op uiteenlopende podia en festivals in Nederland, waaronder thuisbasis Jazzcafé Dizzy, Jazzfestival Delft, North Sea Jazz Festival en de Dag van de Rotterdamse Jazz in De Doelen Rotterdam. Terwijl de band bleef werken aan het ontwikkelen van nieuw repertoire en een stevige bandsound, werd ook in het buitenland de nodige ervaring opgedaan. Na tours in Italië in november 2016 en november 2017 werden daar in het voorjaar van 2018 concerten in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk aan toegevoegd.


Momenteel is het Liberati Quartet bezig met het uitwerken van een nieuw album, welke opgenomen zal worden in het najaar van 2018.

Bezetting:
Edoardo Liberati  - Gitaar
Denis Baeten - Drums
Jesse Schilderink - Tenor Saxofoon
Jurriaan de Kok - Contrabas

Additional Info

  • Podium: Podium 1 - Aannemingsbedrijf E.J. Bouwmeester
  • Datum: Vrijdag 29 juni
  • Tijd: 17:00
  • Genre: Modern

Media

More in this category: « Shaky Ground

Promotiefilm

Promotiefilm Jazzfestival Hillegersberg

Festival weerbericht

Buienradar

Hillegersberg