ARTVARK SAXOPHONE QUARTET Lenny Oosterwijk

ARTVARK SAXOPHONE QUARTET

Rate this item
(0 votes)
Artvark, een saxofoonkwartet waar het stof vanaf geklopt is. Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons.
Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax) mengen hun verschillende achtergronden tot een eensgezind, creatief en origineel geluid: de sound van Artvark!
Artvark speelde als kwartet op grote internationale festivals zoals het North Sea Jazzfestival, het Caïro Jazz Festival, het Bohemia Jazz festival in Praag en Jazz Brugge, en toerde door Ierland, Turkije en Zuid Afrika.
 
Daarnaast ging het saxofoonkwartet bijzondere samenwerkingen aan en speelde met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en de Deense rockband
Efterklang. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee ze de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelden ze onder andere op het Grachtenfestival, de Rotterdamse Operadagen.
De vijfde CD ‘Bluestories’ was de opmaat naar een uitgebreide theatertour van de voorstelling "Polderbeest" samen met acteur John Buijsman.
 
“Artvark combineert verbazingwekkend precies spel met groove, durf en sterke solo’s, weldoordachte pakkende stukken, gespeeld met passie. Helemaal hip.” - Volkskrant

Additional Info

  • Podium: Podium 2 - BEEQUIP
  • Datum: Zaterdag 30 juni
  • Tijd: 19:00
  • Genre: Modern

Media

Promotiefilm

Promotiefilm Jazzfestival Hillegersberg

Festival weerbericht

Buienradar

Hillegersberg