Arjan van Bommel Arjan van Bommel Marcel Eilers

De Bommelband

Rate this item
(13 votes)

Pas na een baantje als entertainer in Griekenland blijkt Arjan van Bommel ook als zanger/gitarist te functioneren. De troubadour met een strot van velours. Het is 1990 en Van Bommel wordt singer/songwriter met 'The Drinkin' Blues' als eerste nummer. Zijn muziek lijkt in de regel flink besprenkeld en is geïnspireerd op Hank Williams, Elvis, The Stones én... Cornelis Vreeswijk, Bommel's grote voorbeeld.

Met de helaas veel te vroeg overleden Marko van der Horst schrijft Bommel kroegkrakers als 'Drinken, drinken, drinken', 'Morgen ga ik beter leven' en de 'Pinpas Blues'. De drank blijft en de muziek ook. Kroegen plat spelen met de BommelBand. Onder de fans bekend als band met de klassiekers van morgen. Bij kroegeigenaren bekend als band met de hoogste bieromzet.

De Bommelband gaat hun allereerste “officiële” single uitbrengen. Eind juni zitten de jongens in de Bolland Studio te Blaricum bij componist, arrangeur en producer Piet Souer. Er worden twee liedjes opgenomen. Arjan van Bommel en Piet Souer hebben speciaal hiervoor de handen ineen geslagen en een nieuw nummer geschreven. Maar ook De Bommelbandklassieker en lijflied "Morgen Ga Ik Beter Leven" wordt tijdens deze sessie  opgenomen.

De Bommelband is:

Arjan van Bommel: Gitaar, zang
Igor Pejic: Contrabas, zang

Ferry v/d Weghe: Slagwerk
Johnny Vain: Trekharmonica
Arthur Deighton: Mandoline
John Burki: Gitaar

 

Additional Info

  • Podium: Podium 3 - Rook Groep
  • Datum: Zondag 1 juli
  • Tijd: 17:30
  • Genre: Levensliederen

Media

Promotiefilm

Promotiefilm Jazzfestival Hillegersberg

Festival weerbericht

Buienradar

Hillegersberg